O nama

melisa pozira za kameru

 

Melisa Idrizi osnivač je centra i prvostupnica fizioterapije, Schroth terapeut.

Rođena 17.01.1992.u Slavonskom Brodu, školovanje je započela u srednjoj školi za fizioterapeutskog tehničara u Pakracu. Tijekom četverogodišnjeg usavršavanja, odradila je praksu iz područja ortopedije, neurologije, reumatologije i sportske medicine u Daruvarskim toplicama, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić Gradu te na odjelima ortopedije I neurologije u općim bolnicama u Pakracu, Požegi I Novoj Gradišci gdje je i odradila stručno osposobljavanje te dobila licencu za fizioterapeutskog tehničara. Preseljenjem u Zagreb upisala je studij fizioterapije. Tijekom studiranja radila je kao fizioterapeut tijekom ljetne sezone u termama Thalassotherapy Crikvenica, a tijekom godine kao volonter u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina u Zaboku gdje je prisustvovala na brojnim operacijskim zahvatima i u poslijeoperacijskom periodu. Pod mentorstvom dr.Roda obranila je diplomski rad pod nazivom “Propriocepcija pacijenta nakon ugradnje totalne endoproteze kuka”. Preporukama mentora i prošlih poslodavaca radila je u privatnoj praksi za fizikalnu terapiju Željko Čop, poliklinici Body Balance diplomiranog fizioterapeuta Velibora Viboha. Nakon završenih dodatnih edukacija pokrenula je Centar za fizioterapiju Femur.

Dodatne edukacije koje posjeduje su: Cyriax metoda, Normalan pokret, Manualna limfna drenaža, dekongestivna fizioterapija limfedema, TheraBand akademija, Schorth koncept, Tehnike bandažiranja, fizioterapija i tjelesne aktivnosti u trudnoći.

U slobodno vrijeme je aktivni volonter Udruge Nismo Same, Multipla skleroza tim Hrvatska. Radom na sebi pohađa školu Centra za integrativni razvoj. Dio je operativnog tima Udruge MBA Croatia.

Mlada je i ambiciozna osoba koja se i dalje usavršava u području struke te i u osobnom razvoju.

INTERVJU: Časopis poduzetnik

PARTNER: Rekreativa medical

Ordinacija.hr: Članak o skoliozi

 

Melisa Idrizi, bacc.physioth., Schroth terapeut

Obrazovanje:
2012. - 2015.: Zdravstveno Veleučilište u Zagrebu, studij Fizioterapije

2015. - danas: Stručna usavršavanja (Cyriax metoda, Normalan pokret, Manualna limfna drenaža, TheraBand akademija, Fizioterapija i tjelesne aktivnosti u trudnoći, Schroth metoda liječenja skolioza, Primjena bandaža u sportu i rekreaciji)

2019. - danas: Centar za integrativni razvoj, tjelesno orjentirana psihoterapija

2021 - danas: Suradnik Zagrebački Nogometni Savez - fizioterapeut

2021 - danas: Visoko učilište Petar Zrinski - predavač i voditelj stručne prakse

Radno iskustvo:
2010. - 2011.: Daruvarske Toplice
2012. - 2013.: Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Lipik
2012. - 2013.: Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Naftalan
2012. - 2013.: Opća bolnica Pakrac
2013. - 2014.: Opća bolnica Požega
2014. - 2015.: Opća bolnica Nova Gradiška
2016. - 2017.: Thalassotherapy Crikvenica
2016. - 2017.: Specijalna bolnica Sveta Katarina, Zabok
2017. - 2017.: Poliklinika Body Balance
2018. - 2018.: Privatna praksa fizikalne terapije Željko Čop
2018. - danas: Centar za fizioterapiju Femur, osnivačica i vlasnica
2019. - danas: Hrvatska ženska nogometna reprezentacija

 

Centar za fizioterapiju Femur je specijalizirani centar za oporavak I zdravlje iz područja fizioterapije nastao iz potrebe da Vam ponudi pravovremeno I cjelovito rješenje u uklanjanju Vaših tegoba. Baziramo se na uklanjanju bolova i mišićne napetosti, povećanjem zglobne pokretljivosti, uspostavljanjem propriocepcije tijela, preoperativnom i postoperativnom rehabilitacijom.
U Femuru Vas očekuju ponuda koja obiluje svim agensima elektroterapije, kinesio tapinga, Cyriax metode, manualne limfne drenaže, medicinske klasične i sportske masaže, individualnih ciljanih vježbi po Schroth metodi.
Usluge su namijenjene svim dobnim skupinama neovisno o stupnju tjelesne aktivnosti a primarni cilj nam je individualnim pristupom prevenirati nastanak ozljede, riješiti postojeće tegobe te održavati tijelo i duh u dobroj formi i relaksiranosti.