Škola masaže Femur

Primjena medicinsje masaže u terapijske svrhe

Za sve Vas koji ste nas mjesecima pitali kada ćemo organizirati ovu edukaciju koja je dostupna svakome tko želi bolje upoznati vlastito tijelo te na taj način pomoći i drugima, novi datum je tu!
Škola masaže Femur organizira edukaciju pod nazivom Primjena medicinske i sportske masaže u Centru za fizioterapiju Femur.
Pristupite teorijskoj i praktičnoj nastavi dokazanom primjenom u praksi naših brojnih sportskih imena kao što su: Marijo Možnik, Ivica Olić, Natko Zrnčić Dim, Christina Zwicker te drugih osoba iz javnog i privatnog života.

Što je medicinska/sportska masaža?

Medicinska masaža je odličan način pripreme tkiva za primjenu tehnika mobilizacije i manipulacije. Takva kombinacija donosi dugotrajne rezultate jer se ide s ciljem rješavanja uzroka problema, te je i nezaobilazan dio rehabilitacijskog plana liječenja. Medicinska masaža se služi nizom sustavnih pokreta na tijelu s ciljem manipuliranja tjelesnim tkivima (kožom, potkožjem, mišića i mišićnom fascijom). Masaža se izvodi rukama u svrhu izravnog ili neizravnog djelovanja na mišićni i živčani sustav te cirkulaciju krvi i limfe. Medicinsku masažu primjenjujemo usmjeravajući se prema dijagnostici i problemu radi kojeg se osoba i javila za tretman.

Najvažniji terapeutski učinci medicinske masaže su:

-priprema tkiva za primjenu mobilizacije i manipulacije
-smanjuje mišićnu napetost
-postiže odlične rezultate u poboljšanju cirkulacije i osigurava prokrvljenost tkiva
-potiče izmjenu tvari
-temeljni je dio svakog rehabilitacijskog programa
-prevencija ili otklanjanje miogeloza
-osigurava dobar san I zdravlje kroz opuštanje muskulature I uma
-smanjuje javljanje glavobolja
-smanjenje fenomena boli

Kada govorimo o primjeni sportske masaže u treningu profesionalnog sportaša ili amatera prije svega treba voditi računa o djelovanju treninga na organizam sportaša. Budući da ponavljanjem tipičnih pokreta koji se pojavljuju u određenom sportu dolazi do zamora i bolnosti problematičnih područja svakog sportaša, masaža sigurno zauzima bitnu stavku u režimu oporavka.
Postoje različite podjele sportske masaže. Najjednostavnija podjela bila bi prema vremenu u kojem se izvodi u odnosu na trening ili natjecanje. Prema tome primjenjuje li se masaža prije, u tijeku ili poslije treninga/natjecanja ona se dijeli na:

• pripremnu masažu
• masažu prije treninga ili natjecanja
• masažu za vrijeme treninga ili natjecanja (zmeđu pojedinih disciplina)
• masažu poslije treninga ili natjecanja

Prisustvovanjem na dvodnevnoj edukaciji imat ćete priliku vidjeti u sklopu edukacije kako se radi s osobama sa stvarnim tegobama lokomotornog i mišićnog sustava kako bi se novousvojena znanja imala priliku i praktično ponoviti.

Polaznici edukacije će tijekom edukacije dobiti:

-teorijska znanja anatomije i fiziologije ljudskog tijela
-teorijska i praktična znanja o primjeni medicinske i sportske masaže
-indikacije i kontraindikacije prilikom same primjene
-neizostavan pristup klijentu
-prikaz tretiranja masažom po regijama
-mobilizacijske tehnike trakcije i istezanja prilikom obrade određene regije
-Femur certifikat upisan pri djelatnosti usluga za njegu i održavanje tijela (NKD 96.04)
-priručnik primjene medicinske i sportske masaže u kojemu je cjelovito opisana anatomija i fiziologija ljudskog tijela, praktična primjena po regijama obogaćena fotografijama kako bi svaki polaznik imao kasnije podsjetnik
-5 sati privatnih konzultacija s predavačicom
-edukaciju stručnog tima sa Zavoda za zapošljavanje kako iskoristiti mjere samozapošljavanja u 2020.godini
-mogućnost sudjelovanja u projektu Centra za fizioterapiju Femur tijekom 2021.godine
-business networking
-ručak

Na kraju edukacije se polaže ispit te se dobije FEMUR certifikat koji vrijedi pri obrtničkoj komori.
26.-27.09.2020.

Predavačica i organizatorica: Idrizi Melisa, prvostupnica fizioterapije, Schroth terapeutkinja
Cijena tečaja: 4.000,00 kn, prijava do 21.09.
Rana prijava do 1.09.2020. uz Early Bird cijenu od 3.600,00 kn
Kotizacija prilikom prijave 500,00 kn (kotizacija uključena u cijenu prijave)
Maksimalni broj polaznika: 20
Jezik: hrvatski
Tko može prisustvovati edukaciji: sve punoljetne osobe
Prijave na melisa.idrizi1701@gmail.com
099 850 4375

O predavačici:

Idrizi Melisa, prvostupnica fizioterapije, osnivačica Centra za fizioterapiju Femur.
Rođena 17.01.1992.u Slavonskom Brodu, školovanje je započela u srednjoj školi za fizioterapeutskog tehničara u Pakracu. Tijekom četverogodišnjeg usavršavanja, odradila je praksu iz područja ortopedije, neurologije, reumatologije i sportske medicine u Daruvarskim toplicama, Specijalnoj bolnici za medicininsku rehabilitaciju Lipik, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić Gradu te na odjelima ortopedije i neurologije u općim bolnicama u Pakracu, Požegi i Novoj Gradišci gdje je i odradila stručno osposobljavanje te dobila licencu za fizioterapeutskog tehničara. Preseljenjem u Zagreb je upisala studij fizioterapije. Tijekom studiranja radila je kao fizioterapeut tijekom ljetne sezone u termama Thalassotherapy Crikvenica, a tijekom godine kao volonterka u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina u Zaboku gdje je prisustvovala na brojnim operacijskim zahvatima i u poslijeoperacijskom periodu. Pod mentorstvom dr.Roda je obranila diplomski rad pod nazivom “Propriocepcija pacijenta nakon ugradnje totalne endoproteze kuka”.
Preporukama mentora i prošlih poslodavaca je radila u privatnoj praksi za fizikalnu terapiju Željko Čop, poliklinici Body Balance. Nakon završenih dodatnih edukacija pokrenula je Centar za fizoiterapiju Femur.
Dodatne edukacije koje posjeduje su: Cyriax metoda, Normalan pokret, Manualna limfna drenaža, TheraBand akademija, fizioterapija i tjelesne aktivnosti u trudnoći, Schroth metoda liječenja skolioza.
Također je vlasnica Udruge za fizioterapiju i očuvanje zdravlja Femur koja radi na projektu prevencije lošeg držanja u školskoj dobi. Suradnica je Ženske nogometne reprezentacije i suradnica Poliklinike Body Balance. Članica je Ženkog poduzetničkog centra Republike Hrvatske i Udruge MBA Croatia.
Radom na sebi pohađa radionice Centra za integrativni razvoj. Zaljubljenik je u ples, te pohađa plesnu školu Fever, a članica je i American Top Team Zagreb. Godinama je građanin Grada Zagreba.
Mlada je i ambiciozna osoba koja se i dalje usavršava u području struke te u osobnom razvoju.